Op.Dr.Bilgehan Sonbahar, Tüp Mide Ameliyatı , Bypass (Gastrit) Ameliyatı, Metabolik Cerrahi (Şeker Ameliyatı), Endoskopik Mide Küçültme, Endoskopik Mide Botoksu Uygulaması, Endoskopik Mide Balonu Uygulaması, Yutulabilir Mide Balonu Uygulaması, Reflü Cerrahisi, Kolon Kanseri Cerrahisi, Mide Kanseri Cerrahisi, Pankreas Kanseri Cerrahisi, Meme Kanseri Cerrahisi, Tiroid Kanseri Cerrahisi, Safra Kesesi Hastalıkları, Anal Bölge Hastalıkları, Kıl Bölgesi Hastalıkları, Fıtık Ameliyatları, Peg Açılımı, Obezitenin cerrahi tedavisi, tüp mide ameliyati, mide balonu yöntemi, ameliyatsiz zayiflama yöntemleri, reflü ameliyati, reflü tedavisi, anal fissür tedavisi, ameliyatsiz kil dönmesi tedavisi, Obezitenin cerrahi tedavisi ile ilgili son teknikler ve yöntemlerOp.Dr.Bilgehan Sonbahar, Tüp Mide Ameliyatı , Bypass (Gastrit) Ameliyatı, Metabolik Cerrahi (Şeker Ameliyatı), Endoskopik Mide Küçültme, Endoskopik Mide Botoksu Uygulaması, Endoskopik Mide Balonu Uygulaması, Yutulabilir Mide Balonu Uygulaması, Reflü Cerrahisi, Kolon Kanseri Cerrahisi, Mide Kanseri Cerrahisi, Pankreas Kanseri Cerrahisi, Meme Kanseri Cerrahisi, Tiroid Kanseri Cerrahisi, Safra Kesesi Hastalıkları, Anal Bölge Hastalıkları, Kıl Bölgesi Hastalıkları, Fıtık Ameliyatları, Peg Açılımı, Obezitenin cerrahi tedavisi, tüp mide ameliyati, mide balonu yöntemi, ameliyatsiz zayiflama yöntemleri, reflü ameliyati, reflü tedavisi, anal fissür tedavisi, ameliyatsiz kil dönmesi tedavisi, Obezitenin cerrahi tedavisi ile ilgili son teknikler ve yöntemler

TİROİD NODÜLLERİNE RADYOFREKANS ABLASYON (RFA)

Radyofrekans ablasyon (RFA), iyi huylu tiroid nodüllerinin ameliyat yapılmadan küçültülmesini sağlayan, ultrason eşliğinde uygulanan bir tedavi yöntemidir. İşlemde, ince bir iğne elektrot ile nodülün içine girilir ve radyofrekans enerjisiyle oluşturulan ısı sayesinde nodül dokusu kontrollü şekilde hasarlanır. Hasarlanan doku zaman içinde vücut tarafından emilir ve nodül küçülür.

Kimlere Uygulanabilir?

RFA; en az bir, tercihen iki ayrı ince iğne biyopsisi ile iyi huylu olduğu doğrulanmış, boyunda şişlik, baskı hissi, yutkunma güçlüğü gibi şikâyetlere ya da kozmetik rahatsızlığa yol açan nodüllerde tercih edilebilir. Fazla hormon üreten (sıcak) nodüllerde ve ameliyat olmak istemeyen ya da genel anestezi riski yüksek olan hastalarda da bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Uygunluk kararı, muayene ve ultrason bulgularına göre hekim tarafından verilir.

İşlem Nasıl Yapılır?

İşlem genellikle lokal anestezi ile, hastanede yatış gerektirmeden yapılır. Boyun bölgesi uyuşturulduktan sonra ultrason görüntüsü eşliğinde elektrot nodülün içine yerleştirilir ve nodülün tamamı bölüm bölüm tedavi edilir. Nodülün boyutuna göre işlem yaklaşık 20–40 dakika sürer. Cilt üzerinde kesi yapılmadığı için iz kalmaz ve hasta aynı gün günlük yaşamına dönebilir.

RFA Sonrası Süreç

Nodülde küçülme ilk haftalardan itibaren başlar ve 6–12 ay içinde belirgin hale gelir. Küçülme oranı nodülün yapısına ve boyutuna göre değişmekle birlikte, nodül hacminde önemli ölçüde azalma sağlanabilir. Tiroid bezinin sağlam dokusu korunduğu için çoğu hastada ömür boyu hormon ilacı kullanma ihtiyacı doğmaz. İşlem sonrası kısa süreli hafif ağrı, şişlik veya morarma görülebilir. Sonuçlar kontrol ultrasonları ile düzenli olarak takip edilir.

Tiroid Nodüllerine Radyofrekans (RFA)